Elbiler i verkstedet til Bilexperten.
Blå temperaturmåler illustrasjon.

AC-service / klimaservice

Alle klimaanlegg trenger regelmessig tilsyn for at de skal fungere optimalt. En velfungerende aircondition sikrer et godt inneklima i bilen, og beskytter mot lukt, utslipp og pollen. Bestill AC-service hos Bilexperten.

Dersom det er feil med klimaanlegget i en Tesla, vil superlading bli begrenset. 

Hva er AC-service?

En funksjonell og effektiv aircondition i bilen din er ikke bare en luksus på varme sommerdager, men også en nødvendighet for komfort og sikkerhet under kjøring. 

Når du får utført klimaservice hos oss, sørger vi for at bilens klimasystem fungerer optimalt, slik at du kan nyte kjøreturen, uansett utetemperatur. 

Vår service inkluderer en grundig sjekk av alle komponenter i bilens aircondition-system, inkludert gasspåfylling, rens av anlegget, og sjekk av alle vitale deler som kompressor, kondensator, og fordampere. NB! Hvis det er mye gass som må fylles kan det (ofte) være en lekkasje; da vil du få tilbud om å reparere feilen. 

Hva gjør vi på service av AC-anlegget? 

En AC-service innebærer at vi trykktester hele AC-systemet. Her sjekker vi om systemet fungerer som det skal, og om det er lekkasjer. Hvis det ikke er lekkasjer, fyller vi opp med gassmengden som naturlig har forsvunnet. Systemet testes før du får overlevert bilen. Vi etterfyller også olje og utfører kontroll av kompressorens funksjon og vifte.

Vi følger alltid de gjeldende miljøforskrifter og krav, og fyller dermed aldri gass i et system som har synlige lekkasjer. Om verkstedet støter på problemer under trykktesten, avbryter vi denne, og anbefaler en feilsøking av hele anlegget i stedet.

AC-service inkluderer

 • Trykktest av aircondition-anlegget
 • Tømming av gjenværende gass (kjølemiddel)
 • Avfukting av systemet
 • Etterfylling av olje til kompressor
 • Kontroll av kompressor og vifte
 • Bytting av luftfilter og pollenfilter
 • Påfylling av gass (kjølemiddel) – du betaler kun for «brukt gass», såfremt ikke AC-anlegget er tømt ved for eksempel lekkasje 
 • Funksjonstest av anlegget (trykk og temperatur)

Klimaservice for Tesla

Hos Bilexperten tilbyr vi også klimaservice for alle Tesla-modeller (Model S, Model X, Model 3 og Model Y). Dette er en viktig del av vedlikeholdet for å sikre optimal funksjonalitet og komfort i kjøretøyet. 

Tesla benytter et avansert klimasystem som krever regelmessig sjekk og vedlikehold for å opprettholde effektiviteten. Dette inkluderer sjekk av klimaanleggets komponenter som kompressor, kondensator, ventiler og kjølemiddel. 

Våre mekanikere har flere års erfaring med service og reparasjon av AC-anlegg i Tesla og sikrer at alt arbeid utføres korrekt.

Regelmessig klimaservice sikrer ikke bare en behagelig kjøreopplevelse, men bidrar også til å forlenge levetiden på klimasystemets komponenter. NB! Dårlig lukt kan skyldes AC-gass. På Tesla vil superlading bli begrenset hvis det er feil på klimaanlegg, ergo desto viktigere med et velfungerende AC/klimaanlegg. 

Hvorfor er service på klimaanlegget nødvendig?

Viktigheten av regelmessig service

Aircondition-systemet i bilen trenger regelmessig vedlikehold for å fungere effektivt og forhindre fremtidige problemer.

Hvor ofte bør AC-anlegget renses?

Vi anbefaler regelmessig sjekk, gjerne annethvert år, for de fleste kjøretøy for å opprettholde systemets effektivitet og forlenge levetiden. Ved regelmessig service kan vi identifisere og reparere mindre problemer før de utvikler seg til større og dyrere reparasjoner.

Forebygging av problemer

Ved å ha jevnlig service sikrer du at AC-systemet ikke mister kjølekapasiteten, og at det ikke oppstår opphopning av bakterier og sopp. Dette er særlig viktig for å opprettholde god luftkvalitet inne i bilen, som kan påvirke både helse og velvære for alle passasjerer.

Fordelene med å velge Bilexperten for din AC-service

 • Ekspertise og erfaring: Våre teknikere er spesialisert på AC-systemer for alle typer biler.
 • Høy kvalitet på deler og service: Vi bruker kun de beste reservedelene og det nyeste utstyret for å sikre optimal funksjon av ditt AC-system.
 • Tilpassede løsninger: Vi tilbyr skreddersydde AC-servicepakker som er optimalisert for akkurat din bilmodell.
 • Rask og effektiv service: Vi forstår verdien av din tid og sikrer at service blir gjort effektivt og grundig.
 • Kostnadseffektivitet: Våre priser er transparente, og vi tilbyr kostnadseffektive løsninger som forebygger fremtidige problemer.

Vi hjelper deg med AC-rens og klimaservice

Å ha en velfungerende aircondition i bilen er essensielt for både komfort og funksjonalitet. Hos Bilexperten tar vi stolthet i å tilby profesjonell, rask og pålitelig AC-service som holder deg og din bil kjølig og komfortabel gjennom alle årstider. 

Kontakt oss og bestill verkstedtime

Kontakt oss i dag for å bestille en time eller for å få mer informasjon om våre tjenester. Vi hjelper deg med å sørge for at bilen er klar for både varme somre og kalde vintre med et optimalt fungerende klimaanlegg.

Vi tilbyr også generell service på bil, EU-kontroll, servicepakker for Tesla, bremseservice, hjulskift, oljeskift med mer. Neste gang bilen din trenger en sjekk, ta kontakt med Bilexperten, vi er her for å gi deg og din bil den beste servicen.